hrvatski jezik: Biblijske priče za sve

Updated ? hours ago # views See on DCS

11. Pasha

OBS Image

Bog je upozorio faraona da će, ako ne pusti Izraelce da odu, pobiti sve muške prvorođence egipatskog naroda i životinja. Kad je faraon to čuo, ipak je odbio vjerovati i poslušati Boga.

OBS Image

Bog je priskrbio način da spasi prvorođence svakoga tko je vjerovao u njega. Svaka obitelj je trebala odabrati savršeno janje i zaklati ga.

OBS Image

Bog je rekao Izraelcima da namažu krv janjeta na dovratnike svoje kuće, te da ispeku meso i brzo ga pojedu, zajedno s kruhom koji je bio napravljen bez kvasca. Također, rekao im je da budu spremni napustiti Egipat čim pojedu.

OBS Image

Izraelci su sve učinili točno kako im je Bog zapovjedio da učine. Usred noći, Bog je prošao kroz Egipat ubijajući svakog prvorođenog sina.

OBS Image

Sve kuće Izraelaca imale su krv na dovratnicima, pa je Bog zaobišao te kuće. Svi u kući bili su na sigurnom, spašeni zbog janjetove krvi.

OBS Image

Egipćani pak nisu vjerovali Bogu i zato nisu poslušali njegove zapovijedi. Zato Bog nije zaobišao njihove kuće. Bog je ubio sve do jednog egipatskog sina prvorođenca.

OBS Image

Svaki egipatski muški provorođenac je umro, od prvorođenog zatvorenika do faraonovog prvorođenca. Mnogi ljudi u Egiptu su plakali i jadikovali zbog svoje duboke tuge.

OBS Image

Te iste noći, faraon je pozvao Mojsija i Arona i rekao im: "Odvedite Izraelce i odmah napustite Egipat!" Egipatski narod je isto tako nagovarao Izraelce da odmah odu.

Biblijska priča iz Knjige Izlaska 11:1-12:32