hrvatski jezik: Biblijske priče za sve

Updated ? hours ago # views See on DCS

31. Isus hoda po vodi

OBS Image

Nakon toga, Isus je rekao učenicima da uđu u čamac i otplove na drugu stranu jezera, dok on otpusti mnoštvo. Nakon što je otpravio mnoštvo, popeo se na planinu da se moli. Isus je tamo bio sam, a molio je do kasno u noć.

OBS Image

Za to vrijeme, učenici su veslali u čamcu, ali do kasno u noć stigli su tek do sredine jezera. Veslali su s velikom mukom jer je puhao njima protivan vjetar.

OBS Image

Kada je Isus završio molitvu, otišao je k učenicima. Hodao je povrh vode preko jezera prema njihovom čamcu!

OBS Image

Učenici su se jako uplašili kad su vidjeli Isusa, jer su mislili da vide duha. Isus je znao da se boje, pa ih je pozvao i rekao: "Ne bojte se. To sam ja!"

OBS Image

Onda je Petar Isusu rekao: "Gospodine, ako si to ti, zapovjedi mi da dođem k tebi po vodi." Isus je Petru rekao: "Dođi!"

OBS Image

I tako je Petar izašao iz čamca i počeo hodati prema Isusu po vodi. No, nakon što je kratko hodao po vodi, skrenuo je pogled s Isusa i počeo gledati na valove i osjećati snažan vjetar.

OBS Image

Petar se tada uplašio i počeo tonuti u vodu. Povikao je: "Gospodine, spasi me!" Isus je odmah posegnuo i zgrabio ga. Tada je Petru rekao: "Malovjerni čovječe, zašto si posumnjao?"

OBS Image

Kada su Petar i Isus ušli u čamac, vjetar je odmah prestao puhati i voda se smirila. Učenici su bili zadivljeni. Štovali su Isusa, govoreći mu: "Zaista, ti si Sin Božji."

Biblijska priča iz Evanđelja po Mateju 14:22-33; Evanđelja po Marku 6:45-52; Evanđelja po Ivanu 6:16-21