hrvatski jezik: Biblijske priče za sve

Updated ? hours ago # views See on DCS

29. Priča o nemilosrdnom sluzi

OBS Image

Jednog dana, Petar je zapitao Isusa: "Gospodaru, koliko puta trebam oprostiti svome bratu kad sagriješi protiv mene? Do sedam puta?" Isus je odgovorio: "Ne sedam puta, nego sedamdeset puta sedam!" Ovime je Isus mislio da bismo uvijek trebali opraštati. Isus je ispričao ovu priču.

OBS Image

Isus je rekao: "Kraljevstvo Božje je poput kralja koji želi izravnati račune sa svojim slugama. Jedan od sluga je dugovao ogroman dug vrijedan plaća za 200 000 godina."

OBS Image

"Budući da sluga nije mogao otplatiti dug, kralj je rekao: 'Prodajte ovog čovjeka i njegovu obitelj kao robove da to otplati njegov dug.'"

OBS Image

"Sluga je pao na koljena pred kraljem i rekao: 'Molim te budi strpljiv sa mnom i platit ću ti puni iznos što ti dugujem.' Kralj se smilovao sluzi, ukinuo cijeli njegov dug i pustio ga."

OBS Image

"Ali kad je taj sluga otišao od kralja, našao je drugoga slugu koji je njemu dugovao četiri mjeseca plaće. Sluga je zgrabio svoga kolegu i rekao: 'Plati mi novac koji mi duguješ!'"

OBS Image

"Drugi je sluga pao na koljena i rekao: 'Molim te budi strpljiv sa mnom, i platit ću ti puni iznos što ti dugujem.' No, umjesto toga, prvi je sluga bacio drugoga slugu u zatvor dok ne otplati svoj dug."

OBS Image

"Neki drugi sluge vidjeli su što se dogodilo i jako su se uznemirili. Otišli su kralju i rekli mu sve."

OBS Image

"Kralj je pozvao prvoga slugu i rekao mu: 'Ti nevaljali slugo! Oprostio sam ti toliki dug samo zato što si me preklinjao. Ti si trebao učiniti isto tako.' Kralj je bio tako ljut da je bacio nevaljalog slugu u zatvor dok ne otplati sav svoj dug."

OBS Image

Onda je Isus rekao: "Ovo će moj nebeski Otac učiniti svakom od vas ako ne oprostite svom bratu od srca."

Biblijska priča iz Evanđelja po Mateju 18:21-35