srpski (Serbian): Biblijske priče za sve

Updated ? hours ago # views See on DCS

41. Bog podiže Isusa iz mrtvih

OBS Image

Nakon što su vojnici razapeli Isusa, neverne jevrejske vođe su rekle Pilatu: "Onaj lažov Isus rekao je da će uskrsnuti iz mrtvih nakon tri dana. Neko mora čuvati grobnicu kako njegovi učenici ne bi ukrali njegovo telo i onda rekli da je ustao od mrtvih."

OBS Image

Pilat im je rekao: "Uzmite nekoliko vojnika i osigurajte grob što bolje možete." I tako, zapečatili su kamen na ulazu u grobnicu i postavili vojnike da osiguraju da niko ne može ukrasti telo.

OBS Image

Dan nakon što je Isus pokopan bila je subota, a Jevrejima nije bilo dopušteno da na taj dan idu na grob. Stoga se, u rano jutro nakon subote, nekoliko žena pripremilo da odu na Isusov grob kako bi stavile još ukopnih mirođija na njegovo telo.

OBS Image

Odjednom se dogodio snažan potres. Anđeo koji je sijao poput munje, pojavio se s neba. Otkotrljao je kamen koji je pokrivao ulaz u grobnicu i seo na njega. Vojnici koji su čuvali grobnicu, prestravili su se i popadali na zemlju poput mrtvaca.

OBS Image

Kad su žene stigle na grobnicu, anđeo im je rekao: "Ne bojte se. Isus nije ovde. On je uskrsnuo od mrtvih, baš kako je rekao! Pogledajte u grob i uverite se!" Žene su pogledale u grobnicu i videle su mesto gde je Isusovo telo bilo položeno. Njegovo telo nije bilo tamo!

OBS Image

Onda je anđeo rekao ženama: "Idite i recite učenicima: 'Isus je uskrsnuo od mrtvih i otići će u Galileju pred vama.'"

OBS Image

Žene su bile pune straha, ali i velike radosti. Otrčale su reći učenicima radosnu vest.

OBS Image

Dok su žene bile na putu do učenika da im kažu radosnu vest, Isus im se ukazao, a one su ga slavile. Isus im je rekao: "Ne bojte se. Idite i recite mojim učenicima da odu u Galileju. Tamo će me videti."

Biblijska priča iz Evanđelja po Mateju 27:62‒28:15; Evanđelja po Marku 16:1‒11; Evanđelja po Luki 24:1‒12; Evanđelja po Jovanu 20:1‒18